Bayangkan biskut yang digabungkan bersama brownies – bunyinya menarik, bukan?
Rasa yang enak dan tekstur yang kenyal pasti akan memikat hati anda. Resepi ini dikongsikan oleh Rin Norin di laman Facebook.
BACA JUGA:Resepi Biskut Choc Chips Crunchy Yang Enak, Nak Buatnya Juga Sangat Mudah. Tak Cukup Sebalang!
Bahan-bahan:
- 700 g coklat gelap
- 200 g Buttercup
- 7 biji telur gred B
- 400 g gula perang
- Esen vanila (saiz 1 penutup)
- 200 g tepung gandum
Cara-cara:
- Menggunakan kaedah double boil, cairkan Buttercup dan coklat. Setelah cair, biar coklat sejuk.
- Pukul rata telur, gula perang dan esen vanila.
- Setelah gula hancur, masukkan adunan coklat yang dicairkan tadi. Kacau sebati.
- Masukkan tepung gandum. Gaul sebati.
- Masukkn adunan dalam beg piping dan picit di atas loyang.
- Bakar di dalam ketuhar menggunakan suhu 150°C selama 15 minit.
Resepi Oleh Rin Norin
Post a Comment