Resepi bebola cheese ini merupakan hasil perkongsian oleh Iedaa Jahaya. Nampak macam coklat Ferrero Rocher yang mahal tu, tapi ini versi jimat!
BACA JUGA:Resepi Biskut Makmur Susu ‘Gebu’ Guna Sukatan Cawan, Sedap Cair Di Mulut!
Nak cuba? Lihat cara membuatnya di bawah.
CARA BUAT BEBOLA CHEESE GUNA BISKUT MARIE
Bahan-Bahan:
- 1 paket biskut marie (perisa coklat atau asli)
- 250g cheese tatura
- Gula ising (letak jika nak lebih manis)
- Coklat masakan
- Badam (panggang sekejap)
Cara-Cara:
1. Kisar halus biskut marie.
2. Gaul bersama cheese tatura sehingga rata.
3. Kemudian bulat-bulatkan.
4. Cairkan coklat masakan menggunakan teknik double boil.
5. Golek-golekkan bebola dalam coklat yang sudah dicairkan. Taburkan juga badam panggang.
6. Sejukkan dan sedia untuk dimakan. Selamat mencuba!
Kredit: Iedaaa Jahaya Via Myresipi
Sumber -Rencah Rasa.
Post a Comment